Жаб*ячі лапки — делікатес, який найчастіше асоціюється в усьому світі з французькою кухнею. Попри це, вони мають популярність у Китаї, В'єтнамі, Іспанії, Португалії, Греції, на Карибах і навіть у деяких штатах США.
Для приготування беруться лапки певного типу жаб — Жаби їстівної — Rana esculenta, у крайньому разі озерної або ставкової жаби. М'ясо дуже ніжне, дієтичне, на смак схоже на м'ясо молодого курчати.
Жаб'ячі лапки можна відварювати, тушкувати, запікати або смажити.
Відомо, що жаби живуть тільки в чистих водоймах, і тому їхнє м'ясо не може бути забруднене токсинами або отруйними речовинами.
Найпростіший і найшвидший, але не менш смачний спосіб приготувати жаб'ячі лапки — це просто обсмажити з часником і петрушкою. Для цього:
- розморозьте жаб'ячі лапки
- промийте петрушку та подрібніть
- почистіть та подрібніть часник
- лапки обвалюйте у борошні
- у сковороді розтопіть шматочок вершкового масла
- додайте жаб'ячі лапки та подрібнений часник
- підсмажте лапки з кожного боку кілька хвилин до утворення скоринки
— додайте петрушку та трохи соку лимона.
Важливо не перетримати лапки на сковорідці, інакше м'ясо стане сухим.
Подавати в гарячому вигляді.
Смачного!
- Ціна: 1 000 ₴/кг