М'ясо кальмара вважається дуже корисним і дієтичним продуктом, позаяк воно містить білок, добре засвоюваний організмом, і не містить насичених жирних кислот. Також м'ясо молюска багате на таурину, який знижує рівень «поганого» холестерину. Кальмар — промисловий молюск, який дуже широко використовується в харчовій промисловості.
Добувають кальмар найчастіше в південних морях, але також вони мешкають і в Атлантичному океані, і в Середземномор'ї.
Важливою умовою для життя кальмарів є рівень солоності води. Оптимально це 30-32 проміле. Солона води в Чорному морі не перевищує 22 промілі, тому в нас кальмар не зводиться.
Кальмар універсальний: його можна відварити в соняшниковій киплячій воді (краще цілком або великими шматками та не більш ніж 3-5 хвилин), нарізати та додати в салат, замаринувати, нафаршувати, приготувати суп, суші, підсмажити на мангалі.
Найпростіший, але від цього не менш смачний, спосіб підсмажити кальмар із часником і вершковим маслом.
У Греції популярні кальмари, фаршировані рисом з горішками та родзинками, помідорами та оливками, хлібними крихтами, пряними травами та м'яким сиром. Туби кальмар ідеально підходять для цього страви.
Пробуйте, експериментуйте, знаходьте свій ідеальний рецепт і діліться з нами.
- Ціна: 280 ₴/кг